Blogg

VAD GÖR EN PENISRING? FÅ SVARET HÄR

Många tvivlar på vad en penisring gör. Tviveln avser både användningen av penisringen och de specifika funktionerna hos en penisring.Vi tar upp dessa frågor i det här inlägget. Efter att ha läst detta inlägg borde du ha fått en förståelse för både vad en penisring är, hur den fungerar och vilka smarta extrafunktioner den kan komma med.

Dessutom kommer du att bli introducerad till var man kan köpa en penisring samt ytterligare läsning och guider för penisringar.

Därför bör du, efter denna korta läsning, vara både beredd och redo att börja pröva en penisring.

Detta gör en penisring – såhär funkar den

En penisring hjälper mannen att hålla erektionen längre. För att förstå vetenskapen bakom det är det viktigt att vi förstår precis hur en erektion fungerar.

En erektion är kort och gott “bara” att blod flödar till penis, alla blodkärl fylls, vilket innebär att penis blir styv. Naturligtvis blir därför penis slapp igen när blod flyter ut ur penis igen. Det är här en ring kan hjälpa. Genom att sätta en tät ring på den nedre delen av penis stoppar du blodet från att rinna ut ur penis igen.

Det kan låta lite farligt, men så länge du ser till att inte hålla ringen i mer än 1 timme åt gången kommer det sällan att gå fel. Din penis kan också lätt bli slapp – även med en penisring.

Men varför åker blodet till penis över huvudtaget?

Det blir lite mer avancerat än så att förstå varför en penisring inte bara håller din penis slapp, eller ännu mindre förhindrar att blodet åker ut. Anledningen till detta förklaras helt enkelt att blodflödet till penis sker djupare inuti. Utflödet av blod från penis och tillbaka till kroppen sker i blodkärl mycket närmare huden, faktiskt bara i ytan.

Detta betyder kort sagt att en åtstramning av penis först och främst kommer att stoppa blodflödet. Men om penisringen sitter alldeles för hårt kommer du också att upptäcka att blodet inte kan komma in i penis.

Det handlar om att hitta rätt storlek.

Detta kan emellertid åtgärdas genom att köpa en justerbar penisring istället för att ha en fast storlek. Se avsnittet nedan om funktioner. 

Dessa funktioner kan du få med

Som du kanske tycker är en penisring inte bara en penisring.

Det finns ett stort antal funktioner tillgängliga, och vi kommer att gå igenom några av dem idag i det här lilla inlägget. 

Vibrerande penisring – penisring med vibrator

Den första typen av penisring, eller ytterligare funktion av en penisring, är vibratorfunktionen. Det har blivit mycket mer populärt att du köper penisringar med vibratoreffekter. Detta fungerar genom att ansluta en liten minivibrator till penisringen.

Vibratorns penisring är helt lysande eftersom den både kan stimulera mannen, men till stor del också kvinnans klitoris under samlag.

På bilden till höger kan du se ett exempel på en sådan penisring med vibrator. Till höger är också ett extra litet drag i form av små knoppror/gummi som ger en mjukare känsla för kvinnan.

När kvinnan är en cowgirl har hon en god möjlighet att kontrollera rörelserna och kan därför stimulera hennes klitoris utan att behöva använda händerna. Denna typ av produkt är naturligtvis en enorm hit inte bara här hos Palora.se, utan också på alla andra sexbutiker runt om i landet. 

Metal penisring

De allra flesta penisringar finns i gummi. Men det finns också några där ute som är gjorda av metall. Naturligtvis är en metallpenisring lite svårare än penisringar tillverkade av andra material.

Detta kan vara en fördel eftersom det både strammas bättre och samtidigt undviker flexibiliteten i en gummipenisring.

Du kan få en enkel metall penisring som den till vänster – ta vilken som helst. Eventuellt ta en titt på urval av penisringar här.

Jag skulle dock rekommendera att du först provar en “normal” gummi- eller silikonpenisring och kanske köper en lite hårdare gummiring innan du försöker en med metall. 

Med prostata stimulator

Penisring med vibratorfunktion kan du också få en penisring med en prostatastimulator.

Ett exempel på hur den här ser ut kan ses på bilden till höger. Så det fungerar genom att applicera penisringen på skaftet med pluggen mot dig själv.

Du kan sedan sätta in buttpluggen i anus och du kommer då att ha dubbelt nöje av din nya penisring som också fungerar som en prostatastimulator/analplugg för dig.

Du kan få en mängd olika typer av penisringar.

Med anpassningsbara storlekar

Slutligen kommer du också att kunna hitta penisringar som kan anpassas i storleken.

De liknar dock inte typiska penisringar, eftersom de inte alls har "ringformen". Det är mer en sträng som kan klämmas samman.

Med den här typen av penisring, som antagligen bör kallas peniskoppel, får du en variabel penisring som du kan ändra storlek på. Det kan vara en bestämd fördel om du är något större eller mindre än genomsnittet – eller om du bara inte känner att standardstorleken är snäv eller lös nog för dig.

Samtidigt har du också möjlighet att dra åt eller lossa den under användning eller vid behov.

Slutligen är denna typ också fördelaktig eftersom du minimerar risken för att något fastnar. Det händer inte ofta, men tyvärr hör du berättelser om människor som inte har kunnat få en penisring av från skaftet igen. Men det är vanligtvis med en hårdare typ (metall eller hård plast) och därför rekommenderar vi också att du börjar med en mjuk och flexibel penisring.

About the author

meandme

Leave a Comment