Bästa dilatorer

För spännande stimulering som definitivt är utöver det vanliga kanske man vill satsa på en dilator som både kan användas på egen hand samt med ens partner för heta lekar tillsammans. Om man är ute efter att testa på någonting helt nytt som förser en med en pirrande och lätt smärtsam njutning så har man kommit till den rätta platsen. Nedan ska vi gå igenom mer kring vad en dilator är, hur den används, när man kan vilja dra nytta av en dilator och mycket mer därtill. Om man har fått upp intresset för dilatorer kommer man med andra ord att få reda på allt som man kan tänkas undra kring sexleksaken om man läser vidare.

Vad är en dilator?

I enkla termer kan man beskriva en dilator som en sexleksak för att stimulera de känsliga nerverna i urinröret. Det är sannerligen en leksak utöver det vanliga, man kan definitivt få stor njutning av en dilator så länge man använder den på rätt sätt och väljer just den varianten som passar en likt handen i handsken. Det är vanligt att dilatorer används inom världen av BDSM för de som älskar maktlekar och härliga upplevelser som innehåller en viss grad smärta. Det är inte alla som kommer att tycka om känslan av att använda en dilator, men för de som gillar sexleksaken kan man förvänta sig många heta stunder tillsammans med ens partner i sovrummet.

Att penetrera urinröret är ingenting som man ska göra utan att vidta försiktighetsåtgärder. Om man är ny inom ämnet bör man därför alltid börja med den minsta typen av dilator och sedan arbeta sig upp till en större variant när man väl har vant sig vid den lite mindre versionen.

Olika typer av dilatorer

Med tanke på att dilatorer i de flesta fallen ses som en mycket hardcore BDSM-leksak är det viktigt att man börjar långsamt och inte försöker trycka ner dilatorn i urinröret. De ska nämligen enbart glida in av sig själva utan någon större kraft bakom sig, och för att detta ska lyckas krävs det att man börjar smått. För de som inte är vana vid dilatorer: satsa på en ganska smal och liten variant för att sedan börja jobba sig uppåt.

Om man vill kunna få en orgasm medan man använder sin dilator är det väl värt att satsa på en variant som har ett hål i mitten. På så sätt kan sädesvätskan passera genom sexleksaken på ett smidigt och härligt sätt. För att dilatorn ska sitta på plats finns det därtill en rad varianter som kommer med en ollonring runt sig. Dilatorn sitter på ollonringen, så när man väl för ringen över ens penis kommer dilatorn att penetrera urinröret.

Även material kan variera ganska mycket när det kommer till dilatorer. Det är inte omöjligt att se vissa varianter som är tillverkade i stål och därför inte går att böja medan andra är lite mer flexibla. Dilatorer kan komma med ollonringar, men vissa är enbart ett långt pärlband med mönster för att lägga till en extra dimension till njutningen. Hur kort eller långt det här bandet är beror på vilken typ av dilator man satsar på. Tro det eller ej kan man till och med koppla elektricitet till dilatorn om man föredrar stimulering i form av elektriska impulser.

Dilator som vibrerar

Ovan har vi gått igenom många av dilator-typerna, men det är väl värt att ha ett extra avsnitt kring just dilatorer som vibrerar. Dessa intressanta sexleksaker ser till så att man inte bara får njutning genom penetrering av urinröret, utan även stimulering via vibrationer. En vibrerande dilator kommer att ha en liten motor inom sig som i vanliga fall drivs av ett visst antal batterier. För de vibrerande dilatorerna som använder ordinära batterier såsom AA- eller AAA-batterier är det oftast upp till en själv att köpa batterierna separat, men om vibratorn å andra sidan drivs av lite mer ovanliga batterier såsom LR44- eller AG13-batterier är det inte sällan som dessa ingår i paketet.

Om man föredrar att använda sina sexleksaker i duschen eller badkaret är vissa dilatorer vattentäta, men det är väl värt att ha i åtanke hur många av de vibrerande dilatorerna inte klarar av en stor mängd vatten. Man ska därför alltid läsa igenom produktbeskrivningen innan man tar med sin föredragna dilator in i duschen.

Dilator-set

Det är aldrig riktigt lätt att veta exakt vilken storlek på dilatorn som passar ens individuella behov och kropp, så här kan det lätt bli ”hit or miss” om man på måfå väljer en dilator. Om man vill skippa den här oron fullständigt kan man dock satsa på ett Dilator-set som bjuder på en lång rad olika dilatorer i ett och samma paket. Här behöver man därför inte välja en dilator att köpa på måfå, utan får ett paket med 14 olika dilatorer så att man ska kunna testa sig fram.

Börja gärna från den minsta för att sedan jobba sig uppåt mot de lite större varianterna. Ett set av dilatorer som detta kan bli ett perfekt tillskott till BDSM-lekar med ens partner när man verkligen vill krydda till det i sovrummet. På det här sättet slipper man dessutom besvikelsen av att omedvetet köpa en första dilator som är för stor för en.

Vad är BDSM?

Det har varit mycket tal om hur fantastiskt det är att använda en dilator under BDSM-lekar, men för de som är nya inom världen av sexleksaker kanske man inte är medveten om vad BDSM egentligen är. För att få en klarare bild kan det vara bra att börja med vad bokstäverna BDSM egentligen står för: bondage & disciplin (B & D), dominans och underkastelse (”Dominance and submission”, D & S), sadism och masochism (S & M). Med detta i åtanke kan det bli lite enklare att lista ut vad BDSM-lekar består av. I enkla termer är det sexuella lekar som lägger fokus på smärta och makt där en av parterna ofta agerar som den dominanta medan den andra agerar som den undergivna.

BDSM-utrustning finns det mycket av, och förutom att satsa på en dilator kan det vara väl värt att titta på en del andra BDSM-leksaker som kan vara bra att ha när det är dags att ge sig in i världen av BDSM. De vanligaste förekommande leksakerna är exempel såsom ögonbindlar, ballgags och rep för de som är relativt nya inom BDSM. Med en ögonbindel kan den undergivnas sinnen begränsas, och med en ballgag i munnen är det endast den dominanta som får bestämma när den undergivna har tillåtelse att prata. Rep kommer dessutom väl tillhands när man vill binda fast sin partner för heta kinky lekar i sovrummet.

Ha dock i åtanke att båda parter alltid måste vara med på spelet innan man introducerar BDSM-utrustning såsom dilatorer. För att se till så att alla är på samma våglängd brukar par ha ett visst stoppord som sägs när man vill att lekarna ska vara över. Det här ordet kan vara i princip vad som helst, men det bör inte vara ett ord såsom ”stopp” eller ”sluta” då dessa är vanliga lekfulla ord som oftast bara kommer fram under lekarna. Välj istället någonting helt utanför lekarnas gränser som direkt får partnern att förstå att stunden ska vara över. Med dessa försiktighetsåtgärder på plats kan man få många fantastiska stunder tillsammans med ens partner och en dilator vid heta BDSM-upplevelsen i sovrummet.

Intressanta BDSM-leksaker att testa på

Kanske har man redan bestämt sig för att det just är en dilator som intresserar en, men visst behöver man inte stoppa där. Man kan alltid kombinera dilatorn med ett flertal andra BDSM-lekar för att få den där fulländande upplevelsen som man alltid har drömt om. Vilka BDSM-leksaker man tycker om kan variera ganska kraftigt från person till person, så det gäller helt enkelt att testa sig fram till dess att man finner en variant som passar en likt handen i handsken.

En bra nybörjarprodukt brukar vara handbojorna. Dessa kommer i en lång rad olika varianter och material, så oavsett om man gillar de mjuka och fluffiga handbojorna eller de hårda handbojorna i metall kommer det att finnas någonting som blir rätt för en. Det är helt upp till en själv hur hårt man spänner handbojorna, och man väljer dessutom om det är händerna som ska låsas ihop eller om ens partners handled ska låsas till exempelvis sängen. Om handbojor inte verkar intressant nog kan man dock istället vända sig till rep eller tejp som låter en binda sin partner på vilket sätt man än vill. Spreader bars är också ett sätt att låsa fast ens partners armar eller ben så att de förblir separerade för enkel tillgång vid samlag eller heta förspel.

Kläderna är för många ganska viktiga när det är tal kring BDSM. Det finns utomordentligt många fetischkläder som kan sträcka sig från vanliga sexiga sjuksköterskekostymer till helkroppstäckning i lädermaterial där ens rörelser begränsas. För de som vill gå den där extra milen får man heller inte glömma bort sexgungorna som kan komma att bli ett riktigt sexigt inslag. Sexgungor är inte alltid jättebilliga och kan vara lite finurliga när det gäller montering, men när sexgungan väl är på plats finns det mycket att älska.

Använd alltid glidmedel

Vid användning av en dilator får man aldrig glömma bort att glidmedlet är ens bästa vän. Såsom vi tidigare har nämnt får man aldrig tvinga en dilator med våld, utan den ska glida in utan problem så att man inte skadar urinröret. För att detta ska bli möjligt måste man dra nytta av ett glidmedel, och i de flesta fallen rekommenderas ett vattenbaserat glidmedel. Andra varianter såsom silikonbaserade glidmedel har i de flesta fallen mer av ett glid, men den stora nackdelen är att det sliter ut silikonprodukter. För den här anledningen är det nästan alltid en bättre idé att välja ett vattenbaserat glidmedel så att man vet att man är på den säkra sidan.

Ordentlig rengöring

Då en dilator förs in i urinröret – en mycket intim del – så är det av yttersta vikt att man alltid tänker på hygienen. Det är ett måste att rengöra dilatorn innan man använder den samt se till så att man har tvättat händerna på ett ordentligt sätt. Även efter dess att man har dragit nytta av en dilator bör man vända sig till bland annat ett sexleksaksrengöringsmedel för att göra leksaken fullkomligt ren innan den återigen används. Med dessa försiktighetsåtgärder i åtanke kan man njuta av fantastiskt pirrande lekar tillsammans med ens partner i sovrummet och aldrig behöva oroa sig för problematik.

Ta en titt på valmöjligheterna redan idag

Nu har man fått ta del av så mycket information som man kan behöva veta införa användandet av dilatorer, så det som återstår är att ge sig av för att kika igenom sina valmöjligheter. För att hitta ens drömmars dilator kan det rekommenderas att besöka en sexbutik på nätet och titta igenom deras sortiment för att finna en variant som passar en som handen i handsken. Det enda man ska tänka på lite extra är att man börjar med en mindre dilator och sen jobbar sig uppåt när man är van vid den lite mindre versionen – och man ska heller som sagt inte glömma att det finns ett par tillbehör att köpa med sin dilator. Särskilt det vattenbaserade glidmedlet samt sexleksaksrengöringsmedlet är ett måste för att inte skada sig på något sätt och vis.

Ytterligare BDSM-utrustning kommer att finnas i de flesta sexbutiker, så om man utöver dilatorn gärna vill ha några BDSM-leksaker är det inte svårt att hitta ett stort sortiment av olika BDSM-redskap att satsa på. Om man funderar kring huruvida man ska välja en landbaserad sexbutik eller inte så brukar webbutiker vara att föredra. Skälet varför är just anonymiteten som man kan njuta av när man köper en dilator till sig själv eller till ens partner. Samtidigt kan det också kännas skönt att inte behöva lämna sin bostad när man köper sina sexleksaker, utan det gäller bara att sätta sig ner i soffan med sin dator för att beställa den dilatorn som man tycker om som mest.